Guide til dig, der er låst ude

Vi kender det vist allesammen. Man glemmer at få nøglen med, og døren smækker akkurat efter man har bevæget sig udenfor. Det kræver lige et par minutter før ærgrelsen er drevet over, men hvad gør man så? Nogle har måske tænkt forud og har gemt en ekstra-nøgle eller måske har man givet naboen en. Men hvis ikke du er en af de heldige, så er låsesmeden dét.

Når uheldet er ude

Den nemmeste løsning er som sagt at være på forkant med problemet. Men vi har alle stået i situationer, vi ikke havde forudset. Måske er du heldig og har en dør, der ikke smækker. I så fald har du markant mindre chance for at låse dig selv ude. Men nu til dags smækker langt de fleste døre i lejligheder, og mange husejere vælger også smæklåsen, for at spare besværet ved at skulle låse efter sig.

Hvor finder man en låsesmed?

Såfremt du bor i lejlighed, er det sandsynligvis din vicevært, du skal have fat i. Hvis han ikke er til at få fat på, eller hvis du ikke har en vicevært, skal du finde dig en låsesmed. Der er flere måder at få hjælp på. Ring til nogen du kender, som du ved har nummeret på en god låsesmed eller foretag en søgning på nettet. For eksempel: Hvis du bor i Horsens og er lukket ude, skriver du “låsesmed Horsens”. Så skulle du gerne have mange forskellige at vælge mellem.

Hvordan vælger man den rigtige?

For dig, der går op i at arbejdet bliver gjort hurtigt og billigt, er der et sidste trin i guiden. Desværre er svaret ikke så simpelt. Priser, åbningstider og erfaring varierer i stor stil, og kan ikke nedkoges til ét simpelt princip. Det er op til dig selv at undersøge sagen nærmere og finde den låsesmed, du synes er bedst.